Υλικά – Φύλλο
-
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 αυγό
-
λίγη πρέζα αλάτι
Υλικά – Γέμιση
-
1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου (ή παρόμοιο, όπως φρέσκο μυζήθρα/ανθότυρο καλά στραγγισμένα)
-
2 αυγά
-
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-
1 ματσάκι άνηθο
-
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
-
Ζυμώνεις το φύλλο μέχρι να είναι ελαστικό, χωρίς να κολλάει. Ξεκούρασε 30′.
-
Ανακατεύεις τη γέμιση σε δεύτερο μπολ.
-
Προθερμαίνεις φούρνο στους 180 °C. Λαδώνεις ταψί.
-
Μοιράζεις τη ζύμη στη μέση. Άνοιξε το πρώτο κομμάτι και στρώσε το στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά.
-
Απλώνεις τη γέμιση. Πατάς και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζεις τα περιθώρια προς τα μέσα.
-
Ραντίζεις την επιφάνεια με λίγο λάδι, χαράζεις ελαφρά. Ψήνεις ~1 ώρα.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώhttps://www.argiro.gr/recipe/paradosiaki-kremmydopita-mykonou/

