Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό

Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Υλικά – Φύλλο

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 αυγό

  • λίγη πρέζα αλάτι 

Υλικά – Γέμιση

  • 1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου (ή παρόμοιο, όπως φρέσκο μυζήθρα/ανθότυρο καλά στραγγισμένα)

  • 2 αυγά

  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

  • 1 ματσάκι άνηθο

  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ζυμώνεις το φύλλο μέχρι να είναι ελαστικό, χωρίς να κολλάει. Ξεκούρασε 30′. 

  2. Ανακατεύεις τη γέμιση σε δεύτερο μπολ.

  3. Προθερμαίνεις φούρνο στους 180 °C. Λαδώνεις ταψί.

  4. Μοιράζεις τη ζύμη στη μέση. Άνοιξε το πρώτο κομμάτι και στρώσε το στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά. 

  5. Απλώνεις τη γέμιση. Πατάς και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζεις τα περιθώρια προς τα μέσα.

  6. Ραντίζεις την επιφάνεια με λίγο λάδι, χαράζεις ελαφρά. Ψήνεις ~1 ώρα.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

    https://www.argiro.gr/recipe/paradosiaki-kremmydopita-mykonou/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x