Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
400 γρ. μαρμελάδα (π.χ. βερίκοκο ή φράουλα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ (αν χρησιμοποιούμε) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την τοποθετούμε σε ταψί.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη.
Από την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε λωρίδες και σχηματίζουμε πλέγμα πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
