Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Πατατοσαλάτα με απάκι & καπαρόφυλλα

Υλικά

  • 4 μικρές πατάτες (≈ 400 γρ)

  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • Μια χούφτα καπαρόφυλλα (περίπου 15 τεμάχια), καλά στραγγισμένα

  • Φρέσκος μαϊντανός (≈ 15 γρ), ψιλοκομμένος

  • Ελάχιστο βασιλικό (περίπου 5 γρ), ψιλοκομμένο

  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 150 γρ απάκι (κρητικό αλλαντικό), λεπτοκομμένο σε φέτες ή λωρίδες

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

  • 20 ml ξίδι (όπως Ξίδι Ζίτσας)

  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • Αλάτι (ιδανικά νιφάδες από αλάτι Κυθήρων)

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 Εκτέλεση

1. Φτιάξε τη σάλτσα (vinaigrette)

  • Σε ένα μπολ, ανάμειξε τη μουστάρδα και το ξίδι.

  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. 

2. Βράσε τις πατάτες

  • Καθάρισε ελαφρά τις πατάτες (διατήρησε τη φλούδα).

  • Βάλε τις σε αλατισμένο νερό και βράσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • Στράγγιξέ τες  και άφησέ τες να κρυώσουν. 

3. Τελείωσε τη σαλάτα

  • Κόψε τις πατάτες σε φέτες.

  • Ρίξε τις σε ένα μεγάλο μπολ.

  • Πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το βασιλικό, τα καπαρόφυλλα, το απάκι και το ξύσμα λεμονιού.

  • Ρίξε από πάνω τη vinaigrette.

  • Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Η εικόνα ανήσει στο Yolenis

https://www.yolenis.com/el-gr/patatosalata-me-apaki-kaparofylla.html?srsltid=AfmBOoopsGRNReixgBJnjgIe-zdLY5vbnGNUcmvtg4-uusfWgsrG-pkH

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x