Υλικά
-
4 μικρές πατάτες (≈ 400 γρ)
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
Μια χούφτα καπαρόφυλλα (περίπου 15 τεμάχια), καλά στραγγισμένα
-
Φρέσκος μαϊντανός (≈ 15 γρ), ψιλοκομμένος
-
Ελάχιστο βασιλικό (περίπου 5 γρ), ψιλοκομμένο
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια
-
150 γρ απάκι (κρητικό αλλαντικό), λεπτοκομμένο σε φέτες ή λωρίδες
-
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
-
20 ml ξίδι (όπως Ξίδι Ζίτσας)
-
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι (ιδανικά νιφάδες από αλάτι Κυθήρων)
-
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Φτιάξε τη σάλτσα (vinaigrette)
-
Σε ένα μπολ, ανάμειξε τη μουστάρδα και το ξίδι.
-
Πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Ρίξε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
2. Βράσε τις πατάτες
-
Καθάρισε ελαφρά τις πατάτες (διατήρησε τη φλούδα).
-
Βάλε τις σε αλατισμένο νερό και βράσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Στράγγιξέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν.
3. Τελείωσε τη σαλάτα
-
Κόψε τις πατάτες σε φέτες.
-
Ρίξε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το βασιλικό, τα καπαρόφυλλα, το απάκι και το ξύσμα λεμονιού.
-
Ρίξε από πάνω τη vinaigrette.
-
Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Η εικόνα ανήσει στο Yolenis

