Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Πέτουλες Μεσσηνίας

Υλικά (για περίπου 4–5 πέτουλες)

  • 350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 750–800 g (περίπου 750 ml) νερό

  • 1 κ.γ αλάτι

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • Ξερή μυζήθρα, τριμμένη

1. Βασικός χυλός

  1. Σε μπολ βάζεις το νερό με το αλάτι.

  2. Σταδιακά ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένας αραιός, ομοιόμορφος χυλός.

  3. Σκεπάζεις και αφήνεις να “ξεκουραστεί” για 30 λεπτά 

2. Στάδιο 1 

  1. Ζεσταίνεις αντικολλητικό τηγάνι (20–22 εκ.) με λίγο λάδι.

  2. Αλείφεις με χαρτοπετσέτα τη βάση και τα τοιχώματα.

  3. Ρίχνεις ~¼ φλιτζανιού χυλό, ανακινείς το τηγάνι να απλώσει.

  4. Ψήνεις 1½ λεπτό σε μεσαία φωτιά μέχρι να ξεκολλήσει περιμετρικά.

  5. Αναποδογυρίζεις για να ψηθεί και από την άλλη.

  6. Επαναλαμβάνεις με όλο τον χυλό, κρατώντας τις ψημένες πέτουλες στην άκρη.

3. Στάδιο 2 

  1. Βάζεις στο τηγάνι 1 φλιτζάνι λάδι να κάψει σε μέτρια–ισχυρή φωτιά.

  2. Πασπαλίζεις ήδη θερμό πιάτο με μυζήθρα.

  3. Βουτάς μία–μία τις πέτουλες για λίγα δευτερόλεπτα να φουσκώσουν κι ελαφρώς να “καούν”.

  4. Τις βγάζεις επάνω στο πιάτο, με την καμένη πλευρά να ακουμπάει, και πασπαλίζεις επιπλέον μυζήθρα πάνω τους.

  5. Δημιουργείς «τούρτα» με 5–6 πέτουλες, ανάμεσά τους πασπαλίζεις μυζήθρα. Την τελευταία πέτουλα τη ψήνεις και από τις δυο πλευρές .

4. Σερβίρισμα

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x