Υλικά (για περίπου 8 μερίδες):
-
380 γρ. (καρολίνα) ρύζι
-
1,5 λίτρα ζωμό κρέατος (κατσίκι, αρνί ή κοτόπουλο)
-
Αλάτι (όσο χρειάζεται)
-
Χυμός από ¾ λεμονιού
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime
-
5 κουτ. σούπας βούτυρο
-
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
-
Βράζεις τον ζωμό μαζί με το ρύζι και το αλάτι σε κατσαρόλα.
-
Μαγειρεύεις για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το ρύζι να απορροφάει τον ζωμό.
-
Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και συνεχίζεις για ακόμη 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει πλήρως το ρύζι.
-
Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτεις το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και lime και το θυμάρι. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Σερβίρεις αμέσως το πιλάφι ζεστό.
