Υλικά (για 4 άτομα)
2 μελιτζάνες
100 γρ. κρεμμύδι
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
250 γρ. χαλούμι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι
Για το μπαχαρικό Ras el Hanout:
5 γρ. κύμινο
5 γρ. τζίντζερ σκόνη
5 γρ. κουρκουμάς
2 γρ. κανέλα
2 γρ. μαύρο πιπέρι
3 γρ. λευκό πιπέρι
5 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Ψήσιμο μελιτζανών: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μαγείρεμα ρυζιού: Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και λίγο από το μείγμα μπαχαρικών, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στον ατμό για άλλα 15 λεπτά.
Τηγάνισμα χαλουμιού: Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει χρυσαφί. Στη συνέχεια, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και το σουσάμι.
