Ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
250 γρ. χλιαρό νερό
-
100 γρ. ελαιόλαδο
-
1 πρέζα αλάτι
Πώς το κάνουμε:
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ζύμη.
-
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
-
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
Γέμιση
-
350 γρ. φέτα
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Πιπέρι
-
1 κ.σ. δυόσμο
-
1 κ.σ. θυμάρι
Πώς το κάνουμε:
-
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
-
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα με το μείγμα κρεμμυδιού, προσθέτουμε το πιπέρι, το δυόσμο και το θυμάρι.
Συναρμολόγηση
-
Βάζουμε μια κουταλιά γέμισης στο κέντρο κάθε φύλλου.
-
Διπλώνουμε το φύλλο σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
Τηγάνισμα
-
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-
Τηγανίζουμε τα πιταράκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώhttps://www.argiro.gr/recipe/pitarakia-milou-kai-plakopites-mileikes/

