Υλικά
Για τη ζύμη:
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 συσκευασία μαργαρίνη
-
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
λίγο ανθόνερο (για ράντισμα)
Για τη γέμιση:
-
2½ φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
-
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, αλεσμένη
-
1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
-
Ζύμη: Ανακάτεψε τη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο και τα αυγά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ανθόνερο.
-
Γέμιση: Ανακάτεψε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα καρύδια και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ.
-
Δημιουργία πουγκιών: Άνοιξε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους. Βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείσε τη ζύμη σχηματίζοντας πουγκί.
-
Ψήσιμο: Τοποθέτησε τα πουγκιά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/pougkia-patmou/
