Υλικά (για 6 μερίδες)
-
1 ολόκληρο ψάρι ή κομμάτια (~1½ κιλό)
-
10 μέτριες πατάτες, σε ροδέλες
-
6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
120 ml ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
-
Σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα : στρώνεις τις πατάτες, αλατοπιπερώνεις.
-
Ακουμπάς το ψάρι επάνω και σκορπάς γύρω το σκόρδο.
-
Περιχύνεις με ελαιόλαδο και συμπληρώνεις όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν οι πατάτες.
-
Σκεπάζεις, σιγοβράζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για ~40′, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
-
Βγάζεις ψάρι και πατάτες, ρίχνεις λεμόνι στο ζουμί και δυναμώνεις τη φωτιά για να δέσει.
-
Περιχύνεις το πιάτο με τον ζωμό. Αν το σκόρδο πάει… αλλού, το αφαιρείς.
-
Τελειώνεις με γενναία δόση φρεσκοτριμμένου πιπεριού.
Η εικόνα ανήκει στον Αλέξανδρο Αντωνιάδη https://www.gastronomos.gr/syntagh/to-mpianko-toy-perikli-koskina/235210/
