Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600–800 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (μπακαλιάρος, τσιπούρα, κ.ά.)

  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα ή σε λεπτές φέτες

  • 2–3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη ή κονσέρβα (τεμαχισμένη)

  • ½ φλ. ελαιόλαδο

  • ½ φλ. λευκό κρασί ή λίγο νερό (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φέτες λεμονιού και λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 °C (αέρα) ή στους 200 °C (πάνω–κάτω).

  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

  3. Πρόσθεσε το σκόρδο, ανακάτεψε για 1 λεπτό και σβήσε με το κρασί ή λίγο νερό (αν θέλεις).

  4. Ρίξε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Άφησέ τα να πιούν τα υγρά για 5–6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  5. Σε ταψί, άπλωσε μια λεπτή στρώση σάλτσας. Τοποθέτησε προσεκτικά τα φιλέτα και σκόρπισε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού.

  6. Ψήσε για περίπου 30–40 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ξεκολλάει εύκολα με πιρούνι.

  7. Σέρβιρε ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύεται τέλεια με φέτα, χωριάτικη σαλάτα και ψωμί για να «μουλιάζεις» τη σάλτσα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x