Υλικά (για 2 άτομα)
1 μεγάλο ψάρι (λαβράκι ή τσιπούρα), καθαρισμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2–3 παξιμάδια, θρυμματισμένα (ή φρυγανιά)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλ. λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Gaea Fresh
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 °C.
Ετοίμασε το ψάρι: καθάρισε λέπια και εντόσθια, αλατοπιπέρωσέ το.
Άπλωσε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπάλισε με τα μισά παξιμάδια και ράντισε με ελαιόλαδο για «βάση» ψαριού.
Βάλε το ψάρι πάνω.
Σε μπολ, ανακάτεψε τις ντομάτες με το κρασί και το σκόρδο. Ράντισε το ψάρι με αυτό το μείγμα.
Πασπάλισε το ψάρι με μαϊντανό. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα παξιμάδια και λίγη ακόμα ελιά.
Ψήσε στον φούρνο περίπου 40–45 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερό και να μαλακώσουν τα υλικά.
Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο Gaea Fresh για ένταση.
