Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου – Η απόλυτη νησιώτικη λιχουδιά

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 χούφτα μαϊντανό

  • 1 χούφτα δυόσμο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.

  2. Τα αλέθουμε στο μούλτι μαζί με κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και δυόσμο μέχρι να γίνει ένα μείγμα ζυμώσιμο.

  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπέικιν και λίγο αλεύρι αν χρειάζεται.

  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.

  5. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x