Υλικά
-
350 γρ. αμύγδαλα με φλούδα, ψιλοκομμένα
-
100 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
100 γρ. χλιαρό μέλι
-
½ κ.γ. κανέλα
-
¼ κ.γ. γαρίφαλο
-
Ανθόνερο (για το φινίρισμα)
-
Ζάχαρη άχνη (για το ντύσιμο)
Εκτέλεση
-
Ψιλοκόβεις τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, αλλά πρόσεξε να μην τα κάνεις σκόνη.
-
Τα βάζεις σε μπολ και προσθέτεις ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα και γαρίφαλο.
-
Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το χλιαρό μέλι. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει ζύμη που πλάθεται. Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο νερό ή ανθόνερο.
-
Πλάθεις μικρούς μακρόστενους ροζέδες και τους τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
Αφήνεις να κρυώσουν και να σφίξουν.
-
Ραντίζεις με ανθόνερο και τους κυλάς σε ζάχαρη άχνη.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
