Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ροζέδες Κυθήρων

Υλικά

  • 350 γρ. αμύγδαλα με φλούδα, ψιλοκομμένα

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 100 γρ. χλιαρό μέλι

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο

  • Ανθόνερο (για το φινίρισμα)

  • Ζάχαρη άχνη (για το ντύσιμο)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβεις τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, αλλά πρόσεξε να μην τα κάνεις σκόνη.

  2. Τα βάζεις σε μπολ και προσθέτεις ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα και γαρίφαλο.

  3. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το χλιαρό μέλι. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει ζύμη που πλάθεται. Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο νερό ή ανθόνερο.

  4. Πλάθεις μικρούς μακρόστενους ροζέδες και τους τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  6. Αφήνεις να κρυώσουν και να σφίξουν.

  7. Ραντίζεις με ανθόνερο και τους κυλάς σε ζάχαρη άχνη.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

    https://www.argiro.gr/recipe/rozedes-kythiron/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x