Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με τόνο και φασόλια

Υλικά (για 2–3 άτομα):

  • ~400–500 γρ. λευκά φασόλια (π.χ. κονσέρβα ή βρασμένα)

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 χούφτα μαϊντανό ή άλλο φρέσκο μυρωδικό, ψιλοκομμένο

  • 4–6 ελιές (πράσινες ή μαύρες), κομμένες σε φετούλες

  • (Προαιρετικά: 10–15 ντοματίνια κομμένα στη μέση) 

Για το ντρέσινγκ:

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο εξτρά παρθένο

  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού ή ξύδι λευκού κρασιού

  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση 

 Εκτέλεση:

  1. Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τα φασόλια. Αν είναι βρασμένα από πριν, χρησιμοποιήστε τα απευθείας.

  2. Στραγγίστε τον τόνο και με πιρούνι θρυμμάτισέ τον σταδιακά σε ένα μεγάλο μπολ.

  3. Προσθέστε στο μπολ: τα φασόλια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές, τα ντοματίνια (αν θέλετε), και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε ελαφρά.

  4. Σε μικρό μπολάκι ή βάζο, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το λεμόνι/ξύδι, τη μουστάρδα (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι. Πιείτε ελαφρά.

  5. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αν είναι λίγο στεγνή, προσθέστε λίγο επιπλέον λάδι ή λεμόνι. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x