Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. χλιαρό νερό
1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. καρύδια
250 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρυγανιά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
400 γρ. μέλι
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Γέμιση:
Τρίβουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το σουσάμι στο μπλέντερ, αλλά όχι σε σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο.
Διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο και τοποθετούμε ένα γαρίφαλο στην άκρη.
Τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις σαμουσάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.
Σιροπιάζουμε τις σαμουσάδες όσο είναι ζεστές.

