Υλικά
Για τη γέμιση
-
1 kg κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
-
¼ φλ. ελαιόλαδο
-
150 g ζάχαρη
-
1 κ.γ. κανέλα
-
2 κ.σ. σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά
-
100 g σταφίδες
Για το τύλιγμα
-
4 χωριάτικα φύλλα
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Σοτάρεις την κολοκύθα σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει καλά και να στεγνώσει.
-
Ανακατεύεις μέσα ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και σιμιγδάλι για να απορροφηθούν τα υγρά.
-
Αφήνεις τη γέμιση να κρυώσει.
-
Κόβεις τα φύλλα σε μακρόστενα (~14×10 cm).
-
Βάζεις μια κουταλιά γέμιση στη μισή άκρη, βρέχεις περιμετρικά, διπλώνεις σαν πουγκί και σφραγίζεις τις άκρες με πιρούνι.
-
Τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά, περίπου 1½ λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
-
Στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζεις με κανελοζάχαρη ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
