Υλικά (για 6 άτομα)
8 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 κιλό σαρδέλες (ή γαύρος), καθαρισμένες
2 λεμόνια, μόνο ο χυμός
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
4–5 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες, με τη φλούδα ή ψιλοκομμένες)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε φούρνο στους 180 °C, αντιστάσεις + αέρα.
Βάζετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρυμωγμένες σε μία στρώση. Προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση των πατατών (περίπου 1 φλιτζάνι).
Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτετε τις σαρδέλες πάνω στις πατάτες, σε μία στρώση. Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά.
