Υλικά
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
½ λεμόνι
Για τη ζύμη:
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. πλήρες γάλα
2 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
80 γρ. τριμμένη μυζήθρα
1 βανιλίνη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
450 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα + λίγο για τα χέρια
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Σπασμένα καρύδια
Εκτέλεση
Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το λεμόνι.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.Ζύμη:
Σε μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μυζήθρα, τη βανιλίνη, τη σόδα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και την αφήνουμε 5 λεπτά να σφίξει.Τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε γουόκ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι, πλάθουμε μπαλάκια ζύμης περίπου 30 γρ. και κάνουμε τρύπα στη μέση.
Τηγανίζουμε σε δόσεις, γυρίζοντάς τα, για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Σιρόπιασμα:
Βάζουμε τα τηγανισμένα τυροκούλουρα κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένα καρύδια.

