Υλικά
500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)
1 φέτα ψωμί για τοστ
100 ml γάλα
1 αυγό
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
20 ml ούζο ή λευκό κρασί
100 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
50 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 ml νερό
1 κύβο κότας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Για το σερβίρισμα:
Ρύζι μπασμάτι
Φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
Προετοιμασία κιμά:
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το αυγό, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ούζο.
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα μπαλάκια (σουτζουκάκια).
Πανάρισμα και τηγάνισμα:
Περνάμε τα σουτζουκάκια από το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Προετοιμασία σάλτσας:
Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο κότας, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνένωση:
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια πάνω σε ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.

