Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σουτζουκάκια

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)

  • 1 φέτα ψωμί για τοστ

  • 100 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 20 ml ούζο ή λευκό κρασί

  • 100 γρ. αλεύρι για πανάρισμα

  • 50 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 250 ml νερό

  • 1 κύβο κότας

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κιμά:

    • Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά.

    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το αυγό, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ούζο.

    • Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα μπαλάκια (σουτζουκάκια).

  2. Πανάρισμα και τηγάνισμα:

    • Περνάμε τα σουτζουκάκια από το αλεύρι.

    • Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

  3. Προετοιμασία σάλτσας:

    • Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

    • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

    • Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο κότας, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και την κανέλα.

    • Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  4. Συνένωση:

    • Προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

  5. Σερβίρισμα:

    • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια πάνω σε ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x