Υλικά (για 4 μερίδες)
100 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
200 γρ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ ψιλοκομμένο φινόκιο
60 γρ τζίντζερ (ψιλοκομμένο ή τριμμένο)
120 γρ ρύζι
400 γρ νερό
1 kg σπανάκι, χοντροκομμένο
40 γρ χυμός λεμονιού (~2 λεμόνια)
Ξύσμα λεμονιού (λίγη ποσότητα για άρωμα)
10 γρ άνηθος (ψιλοκομμένος)
10 γρ αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρισμα
Βάλε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει ελαφρά χρυσό.Πρόσθεσε πράσινα και αρώματα
Ρίξε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο και το τζίντζερ. Σοτάρισε για 1–2 λεπτά.Σοτάρισμα ρυζιού
Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 1–2 λεπτά να ενσωματωθεί στα αρώματα.Βάλε νερό και σιγάνεψε
Ρίξε το νερό και αλάτι, σιγάνεψε τη φωτιά, σκέπασε και άσε το ρύζι να μαλακώσει.Πρόσθεσε το σπανάκι
Μόλις το ρύζι έχει αρχίσει να μαλακώνει, πρόσθεσε το σπανάκι. Ανακάτεψε, σκέπασε ξανά και μαγείρεψε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαραθεί.Τελείωμα με λεμόνι και μυρωδικά
Τέλος, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και άνηθο. Ανακάτεψε καλά και σερβίρεις.
