Υλικά (για 4 άτομα)
100 ml ελαιόλαδο
20 γρ πάστα σκόρδου (π.χ. Knorr Primerba)
400 ml λευκό κρασί
600 γρ γυαλιστερές και αχιβάδες
80 γρ πιπεριά Φλωρίνης
5 γρ μπούκοβο
500 γρ χόρτα εποχής (π.χ. βλήτα, μυρώνια)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 γρ Knorr Aromat Κλασικό
400 γρ λιγκουίνι
5 γρ ξύσμα λεμονιού
50 ml υγρού ζωμού οστρακοειδών (π.χ. Knorr)
20 γρ ανάλατο βούτυρο
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις γυαλιστερές και τις αχιβάδες. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5–7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν ανοίξουν τα όστρακα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και απορρίπτουμε τυχόν μη ανοιγμένα. Στραγγίζουμε το υγρό μαγειρέματος μέσα από ένα κόσκινο.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα χόρτα εποχής και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πολτό πιπεριάς, τον υγρό ζωμό οστρακοειδών και το Knorr Aromat. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Μαγειρεύουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα λιγκουίνι με το μείγμα χόρτων και οστρακοειδών.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

