Υλικά:
-
4 αυγά
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
-
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
-
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
Για το σιρόπι:
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
2 φλιτζάνια νερό
-
1 φλούδα λεμονιού ή λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Φτιάξε το σιρόπι:
-
Βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε κατσαρολάκι.
-
Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 5 λεπτά.
-
Άφησέ το να κρυώσει τελείως.
2. Ετοίμασε τη ζύμη:
-
Χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά.
-
Ρίξε το σπορέλαιο, τη βανίλια (ή ξύσμα λεμονιού) και στο τέλος το αλεύρι.
-
Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Ψήσιμο:
-
Βάλε το μείγμα σε ένα ταψάκι (περίπου 22-24 εκ.) βουτυρωμένο ή λαδωμένο.
-
Ψήσε στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάλεις στο κέντρο.
4. Σιρόπιασμα:
-
Μόλις βγει η πίτα από τον φούρνο, όπως είναι καυτή, ρίξε το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα.
-
Άφησέ την να το απορροφήσει καλά.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

