Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σύκο γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 1/3 πακέτου κανταΐφι

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι βανίλια

  • 1 φλιτζάνι σαντιγί

  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης

 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κανταΐφι:

    • Ανακατεύουμε το κανταΐφι με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ταψί.

    • Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.

  2. Σιρόπι:

    • Σε κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά.

    • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

  3. Κρέμα:

    • Σε κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει.

    • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

  4. Συναρμολόγηση:

    • Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κανταΐφι.

    • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι.

    • Προσθέτουμε τη σαντιγί και τα φιστίκια Αιγίνης.

      Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

      https://www.argiro.gr/recipe/syko-glyko-tou-koutaliou/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x