Υλικά για 3-4 μερίδες
-
500 γρ. κολοκυθάκια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
8 αυγά
-
6 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Σύρου
-
άνηθος & δυόσμος ψιλοκομμένα
-
50 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Πλύνε κολοκύθια. Κόψε σε λεπτές φέτες. Αλάτισε και στύψε με τα χέρια να φύγουν υγρά.
-
Ζέστανε τηγάνι, ρίξε λάδι. Πρόσθεσε κολοκύθια. Σόταρε έως ότου μαλακώσουν. Ρίξε κρεμμυδάκι. Σόταρε ξανά μέχρι να μαλακώσει.
-
Χτύπησε τα αυγά με λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και τυρί.
-
Ρίξε το μίγμα στο τηγάνι. Άσε να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Άνοιγε με ξύλινη σπάτουλα για να πάει το άψητο αυγό από κάτω. Ανακάτευε συχνά μέχρι να γίνει τριφτή ομελέτα.
-
Σέρβιρε με άνηθο και δυόσμο. Ταιριάζει με ζυμωτό ψωμί και ντοματοσαλάτα.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
