Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Συριανή ομελέτα Τιριτιτίμ

Υλικά για 3-4 μερίδες

  • 500 γρ. κολοκυθάκια

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 8 αυγά

  • 6 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Σύρου

  • άνηθος & δυόσμος ψιλοκομμένα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλύνε κολοκύθια. Κόψε σε λεπτές φέτες. Αλάτισε και στύψε με τα χέρια να φύγουν υγρά.

  2. Ζέστανε τηγάνι, ρίξε λάδι. Πρόσθεσε κολοκύθια. Σόταρε έως ότου μαλακώσουν. Ρίξε κρεμμυδάκι. Σόταρε ξανά μέχρι να μαλακώσει.

  3. Χτύπησε τα αυγά με λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και τυρί.

  4. Ρίξε το μίγμα στο τηγάνι. Άσε να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Άνοιγε με ξύλινη σπάτουλα για να πάει το άψητο αυγό από κάτω. Ανακάτευε συχνά μέχρι να γίνει τριφτή ομελέτα.

  5. Σέρβιρε με άνηθο και δυόσμο. Ταιριάζει με ζυμωτό ψωμί και ντοματοσαλάτα.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ 

https://www.argiro.gr/recipe/tirititim-syriani-syntagi/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x