Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τηγανίτες με γιαούρτι και μαρμελάδα κυδώνι

Υλικά (για ~10 μερίδες)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • Μια πρέζα αλάτι

  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1/4 κουταλάκι σκόνη γαρίφαλο (προαιρετικά)

  • 2 κουταλιές βρώμη νιφάδες (προαιρετικά)

  • 1 αυγό

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

  • Όσο χρειάζεται γάλα (αν χρειαστεί να αραιώσουμε)

  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα

  • Μαρμελάδα κυδώνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, το μπείκιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και τη βρώμη.

  2. Σε άλλο μπολ χτυπάς το αυγό με το γιαούρτι, μέχρι να ενωθούν καλά. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα, πρόσθεσε λίγο γάλα για να γίνει ρευστό.

  3. Ανακάτεψε απαλά το υγρό μίγμα με τα στερεά υλικά. Αφήνεις λίγο χυλό (πυκνό αλλά λεία υφή).

  4. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι ή βούτυρο.

  5. Ρίξε κουταλιά κουταλιά το μείγμα στο τηγάνι και τηγάνισε τις τηγανίτες για 1–2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

  6. Σέρβιρε τις τηγανίτες ζεστές, με γιαούρτι και μαρμελάδα κυδώνι από πάνω.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x