Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τηγανόψωμο με φέτα

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι (σκληρό ή για όλες τις χρήσεις)

  • ½ κ.γ. μαγιά

  • 2 πρέζες αλάτι

  • 200 γρ χλιαρό νερό

  • Φέτα, χοντροσπασμένη για τη γέμιση

  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

  • (Προαιρετικά): Θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα 

 Εκτέλεση 

  1. Φτιάχνεις τη ζύμη:
    Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγιά. Διαλύεις το αλάτι στο χλιαρό νερό και το ρίχνεις στο μείγμα. Ανακατεύεις με κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

  2. Ζυμώνεις:
    Βγάζεις τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνεις 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Αν κολλάει πολύ η προσθέτεις λίγο αλεύρι. 

  3. Φούσκωμα:
    Βάζεις τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζεις (π.χ. με μεμβράνη) και την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί. 

  4. Μοίρασμα:
    Κόβεις τη ζύμη σε 6–8 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θέλεις.

  5. Γέμιση:
    Παίρνεις ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγεις πρώτα με τα χέρια ή με πλάστη σε χοντρό φύλλο. Βάζεις στο κέντρο λίγη φέτα, κλείνεις τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σφραγιστεί η φέτα. Πλαταίνεις προσεκτικά με το πλάστη, για να απλώνει χωρίς να τρύπα. 

  6. Τηγάνισμα:
    Ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζεις το ψωμάκι από κάθε πλευρά για 2–3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί.

  7. Σερβίρισμα:
    Σερβίρεις ζεστό και, αν θέλεις, ρίχνεις από πάνω λίγη θυμαρίσια μέλι – για γλυκιά αντίθεση. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x