Υλικά
300 γρ αλεύρι (σκληρό ή για όλες τις χρήσεις)
½ κ.γ. μαγιά
2 πρέζες αλάτι
200 γρ χλιαρό νερό
Φέτα, χοντροσπασμένη για τη γέμιση
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
(Προαιρετικά): Θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνεις τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγιά. Διαλύεις το αλάτι στο χλιαρό νερό και το ρίχνεις στο μείγμα. Ανακατεύεις με κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Ζυμώνεις:
Βγάζεις τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνεις 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Αν κολλάει πολύ η προσθέτεις λίγο αλεύρι.Φούσκωμα:
Βάζεις τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζεις (π.χ. με μεμβράνη) και την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.Μοίρασμα:
Κόβεις τη ζύμη σε 6–8 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θέλεις.Γέμιση:
Παίρνεις ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγεις πρώτα με τα χέρια ή με πλάστη σε χοντρό φύλλο. Βάζεις στο κέντρο λίγη φέτα, κλείνεις τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σφραγιστεί η φέτα. Πλαταίνεις προσεκτικά με το πλάστη, για να απλώνει χωρίς να τρύπα.Τηγάνισμα:
Ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζεις το ψωμάκι από κάθε πλευρά για 2–3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί.Σερβίρισμα:
Σερβίρεις ζεστό και, αν θέλεις, ρίχνεις από πάνω λίγη θυμαρίσια μέλι – για γλυκιά αντίθεση.
