Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τρίγωνα Πανοράματος με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

Για τα τρίγωνα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 60 γρ. κρόκοι αυγών (περίπου 3 αυγά)

  • 30 γρ. ζάχαρη

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (περίπου 35% λιπαρά)

  • 150 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

  • 190 γρ. κουβερτούρα (50–55% κακάο), λιωμένη

 Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας:

  • Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 82°C.

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να πήξει.

2. Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

  • Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

  • Διπλώνουμε το φύλλο σε λωρίδα και το τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα, όπως τα τυροπιτάκια.

  • Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25–30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

3. Συναρμολόγηση:

  • Αφήνουμε τα τριγωνάκια να κρυώσουν ελαφρώς.

  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με την κρέμα σοκολάτας.

  • Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη

https://akispetretzikis.com/recipe/8078/trigwna-panoramatos-me-krema-sokolatas

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x