Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τυροπιτάρια Ευβοίας

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο για άλεσμα)

  • 200 γρ. νερό

  • 70 γρ. ελαιόλαδο

  • 10 γρ. λευκό ξύδι

Για τη γέμιση:

  • Φέτα (π.χ. 300–400 γρ.), θρυμματισμένη

Για το τηγάνισμα:

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνεις τη ζύμη: Ανακάτεψε το αλεύρι με νερό, λάδι και ξύδι μέχρι να γίνει μια μαλακιά, ομοιογενής ζύμη. (400 γρ. αλεύρι, 200 γρ. νερό, 70 γρ. λάδι, 10 γρ. ξύδι) 

  2. Αναπαύεται: Άφησε τη ζύμη 10–15 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Χωρίζεις τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου μπάλα για μανταρίνι).

  4. Αλέθεις κάθε μπάλα σε στρογγυλό ή οβάλ φύλλο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για να μην κολλάει).

  5. Βάζεις τη γέμιση: Τοποθέτησε λίγη θρυμματισμένη φέτα (1–2 κουταλιές της σούπας) στο κέντρο και κλείσε τη ζύμη σε ημισέληνο ή τρίγωνο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.

  6. Τηγάνισμα: Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισέ τα για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  7. Ξεκούραση & σερβίρισμα: Άφησέ τα λίγο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρετέ τα ζεστά.

    Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη

    https://akispetretzikis.com/recipe/9084/tyropitaria-evoias

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x