Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μουσακάς

Γνήσια συνταγή μουσακά. Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά:

  • 2 μελιτζάνες
  • Αλάτι
  • 1 κιλό κιμάς αρνιού
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Κανέλα
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 30 γραμμάρια μπισκότα
  • Τυρί γραβιέρα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε αρκετή ώρα να βγάλουν το άγριο.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε την πιπεριά, το ντοματοπολτό, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  6. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, πάνω τοποθετούμε τον κιμά και πάνω του τις πατάτες.
  7. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  8. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, αφήνοντας να πήξει την μπεσαμέλ.
  10. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  11. Ρίχνουμε στο ταψί την μπεσαμέλ, το τυρί, την κανέλα και τα μπισκότα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x