Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παραδοσιακή Σπανακόπιτα

Συνταγή παραδοσιακής σπανακόπιτας:

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτα (συνήθως 450 γραμμάρια)
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φούντα λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιείτε), τη φέτα, τα αυγά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε ένα ταψί και πιέστε το καλά στο κάτω μέρος και στις πλευρές του ταψιού.
  4. Αλείψτε όλο το φύλλο με λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλο).
  5. Τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και ξαναλείψτε με λάδι.
  6. Επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλα 3-4 φύλλα κρούστας.
  7. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι πάνω από τα φύλλα κρούστας.
  8. Ανοίξτε άλλα 3-4 φύλλα κρούστας και τα τοποθετήστε από πάνω από το μείγμα, πιέστε γύρω για να σφραγίσετε τη σπανακόπιτα.
  9. Ανοίξτε και ελαφρώς αλείψτε με λάδι την κορυφή.
  10. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x