Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γιουβέτσι μοσχάρι

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι (π.χ. σπάλα ή στρογγυλό)

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ (400 γρ)

  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό)

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μοσχάρι σε κομμάτια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (αν χρησιμοποιούμε).

  4. Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

  7. Αφήνουμε το φαγητό να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη 

https://akispetretzikis.com/recipe/2481/gioyvetsi-moschari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x