Υλικά:
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ξίδι (λευκό κρασιού)
1/4 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το βάζουμε σε μια πετσέτα ή καθαρή γάζα. Στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξίδι.
Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα ή το τρίβουμε πολύ ψιλά και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο αγγούρι και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε, για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
