Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φασολάκια γιαχνί με πατάτες

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 60 γρ. ελαιόλαδο

  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

  • 250 γρ. καρότα, σε μεσαία καρέ

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 600 γρ. πατάτες, κυδωνάτες

  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 60 γρ. πελτές ντομάτας

  • 450 γρ. νερό

  • 650 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα

  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος

  • 10 γρ. ζάχαρη

 Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και τον πελτέ.

  3. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.

  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

  5. Στο τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τη ζάχαρη.

    Η εικόνα ανήκει στον Γιάννη Λουκάκο 

    https://www.yiannislucacos.gr/recipe/ellinika-spitika-hortofagikes-ospria-lahanika/7480/fasolakia-giahni-me-patates

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x