Υλικά (για 6 μερίδες)
¾ φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
½ φλ. ζάχαρη
5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
¼ κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το αλάτι.
Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, ανακατεύοντας.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια ή ποτήρια.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.
