Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά:

  • 300 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)

  • 1 φέτα ψωμί μούσκεμα σε λίγο γάλα ή νερό

  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

  • 1 αυγό

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου

  • Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια:

    • Σε ένα μπολ βάζεις τον κιμά, το ψωμί καλά στυμμένο, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

    • Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.

  2. Πλάθεις μικρά μπαλάκια από το μείγμα, περίπου όσο καρύδι.

  3. Βράζεις το ζωμό ή το νερό σε μια κατσαρόλα.

  4. Ρίχνεις μέσα τα μπαλάκια και τα βράζεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

  5. Φτιάχνεις το αυγολέμονο:

    • Χτυπάς το αυγό σε ένα μπολ.

    • Προσθέτεις σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας (ζεστό, όχι καυτό), ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

  6. Ρίχνεις το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  7. Σερβίρεις ζεστό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x