Υλικά
Για τη ζύμη:
-
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο για άλεσμα)
-
200 γρ. νερό
-
70 γρ. ελαιόλαδο
-
10 γρ. λευκό ξύδι
Για τη γέμιση:
-
Φέτα (π.χ. 300–400 γρ.), θρυμματισμένη
Για το τηγάνισμα:
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Φτιάχνεις τη ζύμη: Ανακάτεψε το αλεύρι με νερό, λάδι και ξύδι μέχρι να γίνει μια μαλακιά, ομοιογενής ζύμη. (400 γρ. αλεύρι, 200 γρ. νερό, 70 γρ. λάδι, 10 γρ. ξύδι)
-
Αναπαύεται: Άφησε τη ζύμη 10–15 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Χωρίζεις τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου μπάλα για μανταρίνι).
-
Αλέθεις κάθε μπάλα σε στρογγυλό ή οβάλ φύλλο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για να μην κολλάει).
-
Βάζεις τη γέμιση: Τοποθέτησε λίγη θρυμματισμένη φέτα (1–2 κουταλιές της σούπας) στο κέντρο και κλείσε τη ζύμη σε ημισέληνο ή τρίγωνο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
-
Τηγάνισμα: Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισέ τα για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
Ξεκούραση & σερβίρισμα: Άφησέ τα λίγο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρετέ τα ζεστά.
Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη
