Υλικά:
-
1 μικρό λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. ρύζι
-
1 κονσέρβα ντομάτα (400 γρ.)
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
4 φλ. νερό
Εκτέλεση:
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
-
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να απορροφηθούν τα υγρά.
Η εικόνα ανήκει στον Γκλαβέρηhttps://glaveris.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C/
