Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κοκκινιστό λαχανόρυζο

Υλικά:

  • 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 φλ. ρύζι

  • 1 κονσέρβα ντομάτα (400 γρ.)

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 4 φλ. νερό

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

  5. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να απορροφηθούν τα υγρά.

    Η εικόνα ανήκει στον Γκλαβέρη

    https://glaveris.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x