Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σταφιδωτά

Υλικά

  • 140 γρ. μαύρες σταφίδες

  • 140 γρ. ξανθές σταφίδες

  • 40 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

  • 30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)

  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία γέμισης: Σε ένα μπολ, αναμείξτε τις σταφίδες με το σουσάμι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.

  2. Προετοιμασία ζύμης: Προετοιμάστε μια ζύμη για κουλουράκια, προσθέτοντας τα απαραίτητα υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και αυγά.

  3. Γέμισμα: Από τη ζύμη, σχηματίστε μικρές μπαλίτσες και ανοίξτε τες σε μικρούς δίσκους. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης στο κέντρο κάθε δίσκου. Κλείστε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση, σχηματίζοντας μπαλάκια ή μικρούς λωρίδες.

  4. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

    Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη 

    https://akispetretzikis.com/recipe/8793/stafidwta

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x