Υλικά
Για τα τρίγωνα:
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα σοκολάτας:
-
60 γρ. κρόκοι αυγών (περίπου 3 αυγά)
-
30 γρ. ζάχαρη
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος (περίπου 35% λιπαρά)
-
150 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
-
190 γρ. κουβερτούρα (50–55% κακάο), λιωμένη
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας:
-
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 82°C.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να πήξει.
2. Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
-
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
-
Διπλώνουμε το φύλλο σε λωρίδα και το τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα, όπως τα τυροπιτάκια.
-
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25–30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
3. Συναρμολόγηση:
-
Αφήνουμε τα τριγωνάκια να κρυώσουν ελαφρώς.
-
Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με την κρέμα σοκολάτας.
-
Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη
https://akispetretzikis.com/recipe/8078/trigwna-panoramatos-me-krema-sokolatas
