Υλικά
400 γρ. χλιαρό νερό
30 γρ. ζάχαρη
7 γρ. ξηρή μαγιά
20 γρ. ηλιέλαιο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45-60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι στους 160°C.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από τη ζύμη και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς, περιχύνοντάς τους με μέλι, πασπαλίζοντας με κανέλα και προσθέτοντας ψιλοκομμένα καρύδια.
