Υλικά
- 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες
-
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
½ κιλό άγρια χόρτα
-
2 μαρούλια, χοντροκομμένα
-
5–6 κλωνάρια άνηθο, δέσμη
-
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 λεμόνια
-
2 αυγά
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε το κατσικάκι
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
-
-
Βάζουμε το κρεμμύδι
-
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
-
-
Βράζουμε το κρέας
-
Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1–1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
-
-
Ετοιμάζουμε τα χόρτα
-
Ζεματάμε χόρτα και μαρούλια σε βραστό νερό, τα κρυώνουμε, τα στραγγίζουμε.
-
-
Προσθέτουμε τα χόρτα
-
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτουμε τα στραγγισμένα χόρτα και τη δεσμίδα άνηθου. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά ακόμα — θέλουμε τα χόρτα να παραμείνουν τρυφερά.
-
-
Φτιάχνουμε αυγολέμονο
-
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντας καλά για να δέσει σάλτσα.
-
-
Σερβίρουμε
-
Βγάζουμε τη δεσμίδα άνηθου και σερβίρουμε ζεστό.
-
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

