Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κατσικάκι φρικασέ

Υλικά

  • 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

  • ½ κιλό άγρια χόρτα

  • 2 μαρούλια, χοντροκομμένα

  • 5–6 κλωνάρια άνηθο, δέσμη

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 λεμόνια

  • 2 αυγά

 Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κατσικάκι

    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.

  2. Βάζουμε το κρεμμύδι

    • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.

  3. Βράζουμε το κρέας

    • Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1–1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.

  4. Ετοιμάζουμε τα χόρτα

    • Ζεματάμε χόρτα και μαρούλια σε βραστό νερό, τα κρυώνουμε, τα στραγγίζουμε.

  5. Προσθέτουμε τα χόρτα

    • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτουμε τα στραγγισμένα χόρτα και τη δεσμίδα άνηθου. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά ακόμα — θέλουμε τα χόρτα να παραμείνουν τρυφερά.

  6. Φτιάχνουμε αυγολέμονο

    • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντας καλά για να δέσει σάλτσα.

  7. Σερβίρουμε

    • Βγάζουμε τη δεσμίδα άνηθου και σερβίρουμε ζεστό.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

https://www.argiro.gr/recipe/katsikaki-frikase/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x