Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα

Υλικά:

  • 4 αυγά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού

  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • 1 φλούδα λεμονιού ή λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Φτιάξε το σιρόπι:

  • Βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε κατσαρολάκι.

  • Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 5 λεπτά.

  • Άφησέ το να κρυώσει τελείως.

2. Ετοίμασε τη ζύμη:

  • Χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  • Πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά.

  • Ρίξε το σπορέλαιο, τη βανίλια (ή ξύσμα λεμονιού) και στο τέλος το αλεύρι.

  • Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Ψήσιμο:

  • Βάλε το μείγμα σε ένα ταψάκι (περίπου 22-24 εκ.) βουτυρωμένο ή λαδωμένο.

  • Ψήσε στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάλεις στο κέντρο.

4. Σιρόπιασμα:

  • Μόλις βγει η πίτα από τον φούρνο, όπως είναι καυτή, ρίξε το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα.

  • Άφησέ την να το απορροφήσει καλά.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ 

    https://www.argiro.gr/recipe/stereoelladitiki-giaourtopita/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x