Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak (ή άλλο καλής ποιότητας), σε θερμοκρασία δωματίου

  • 220 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 1 βανιλίνη

  • 1 κ.γ. ανθόνερο

  • 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (ή κονιάκ/ρούμι)

  • 200–280 γρ. αμύγδαλα φιλέ (ή χοντροκομμένα), ανάλατα και καβουρδισμένα

  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα:

  • 1 κ.σ. ανθόνερο

  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C (ανεμιστήρα).

  2. Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λευκό και αφράτο (10–15 λεπτά).

  3. Προσθέτεις τη βανιλίνη, το ανθόνερο και το λικέρ, συνεχίζεις το χτύπημα, και κατόπιν αφαιρείς τον κάδο.

  4. Θρυμματίζεις τα αμύγδαλα με τα χέρια.

  5. Ρίχνεις σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύεις απαλά με κουτάλα και μετά με τα χέρια, να ενωθούν τα υλικά .

  6. Πλάθεις μπαλίτσες περίπου 30 γρ. (μέγεθος καρυδιού), τις τοποθετείς σε λαδόκολλα και πατάς ελαφρώς τη μέση.

  7. Ψήνεις για 20–25 λεπτά, μέχρι να σφίξουν ελαφρώς αλλά να μην ροδίσουν πολύ.

  8. Αφήνεις να κρυώσουν καλά.

  9. Σερβίρισμα: Βάζεις κουταλιά ανθόνερο στην πιατέλα, απλώνεις μια στρώση κουραμπιέδες, ψεκάζεις με ανθόνερο κι αχνίζεις με άχνη. Επαναλαμβάνεις και τελειώνεις με άχνη.

    Η εικόνα ανήκει στον  Θεοδόση Γεωργιάδη

    https://www.gastronomos.gr/syntagh/paradosiakoi-koyrampiedes-tis-giagias/98619/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x