Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μανιάτικη Τσουχτή

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ζυμαρικά bucatini (ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής σας)

  • 100 γρ. ελαιόλαδο

  • 300 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 8 αυγά

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, αλλά 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται. Σουρώστε τα και κρατήστε τα ζεστά.

  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε 200 γρ. από τη μυζήθρα και ανακατέψτε μέχρι να πάρει καστανόξανθο χρώμα.

  3. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα.

  4. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς.

  5. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

  6. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σπάστε τα αυγά και τηγανίστε τα μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

  7. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέστε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τηγανητό αυγό. Αλατίστε κατά βούληση.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x