Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Υλικά

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 1 μεγάλο λάχανο

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 500 γρ. κιμά χοιρινό

  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο

  • 15 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • 60 γρ. ρύζι γλασέ

  • 8 γρ. αλάτι

Για το μαγείρεμα

  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό

  • 100 γρ. μεγάλα φύλλα από λάχανο

Για το αυγολέμονο

  • 80 γρ. κρόκοι (περίπου 4 κρόκοι)

  • Χυμός από 1-2 λεμόνια

  • Κορν φλάουρ (προαιρετικά, για να πήξει η σάλτσα)

Εκτέλεση

  1. Ζεματίστε τα φύλλα λάχανου σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το σκληρό νεύρο από το κέντρο κάθε φύλλου.

  2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά.

  3. Τοποθετήστε μια ποσότητα γέμισης σε κάθε φύλλο λάχανου και τυλίξτε το σφιχτά, κλείνοντας τις άκρες.

  4. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε τα φύλλα λάχανου στον πάτο και πάνω τους τους ντολμάδες, με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω.

  5. Περιχύστε με τον ζωμό ή το νερό, σκεπάστε με ένα πιάτο για να βυθιστούν και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε φούρνο στους 150°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι ντολμάδες και το ρύζι να είναι μαλακό.

  6. Για το αυγολέμονο, ανακατέψτε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς.

  7. Ρίξτε το αυγολέμονο πάνω στους ντολμάδες και ανακινήστε την κατσαρόλα ώστε η σάλτσα να απλωθεί παντού.

  8. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x