Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπακαλιάρος αγιάδα από την Κέρκυρα

Υλικά:

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος)

  • 4-5 σκελίδες σκόρδο

  • 4-5 πατάτες

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Χυμός από 2 λεμόνια (ή και παραπάνω, ανάλογα τα γούστα)

  • Λίγο ξύδι (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση:

1. Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου

Από το προηγούμενο βράδυ βάλε τον μπακαλιάρο σε νερό (κομμένο σε κομμάτια) και άλλαζε το νερό κάθε 4-5 ώρες για να φύγει το αλάτι.

2. Βράσιμο πατάτας & μπακαλιάρου

  • Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

  • Σε άλλη κατσαρόλα, βράσε τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί αλλά να μη λιώσει.

3. Φτιάξε την αγιάδα 

  • Πολτοποίησε το σκόρδο.

  • Λιώσε 1-2 βρασμένες πατάτες και ανακάτεψε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το λεμόνι και (αν θες) λίγο ξύδι.

  • Βάλε αλάτι-πιπέρι και δοκίμασε. Να μυρίζει καλά το σκόρδο και να είναι έντονο το λεμόνι.

4. Σερβίρισμα

  • Βάλε σε μια πιατέλα τις πατάτες και τον μπακαλιάρο.

  • Ρίξε από πάνω την αγιάδα.

  • Τρώγεται χλιαρό ή και κρύο, ιδανικά με ψωμί.

Η εικόνα ανήκει στον Μιχάλη Παππά

https://www.gastronomos.gr/syntagh/mpakalia-ros-agia-da-apo-tin-kerkyra/312272/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x