Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τζεβρεμέδες

Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φρέσκια μυζήθρα (ή ανθότυρο)

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι κανέλα

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • 2 κουταλιές ξίδι

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 220 ml χλιαρό νερό (περίπου)

Για το τηγάνισμα:

  • Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη

  • 250 ml νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • Φλούδα από 1 λεμόνι

  • 2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τη γέμιση:

  • Ανακατεύεις τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

2. Κάνεις τη ζύμη:

  • Σε μπολ βάζεις το αλεύρι και το αλάτι.

  • Προσθέτεις το ξίδι, το λάδι και σιγά-σιγά το νερό.

  • Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη.

  • Την αφήνεις σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

3. Φτιάχνεις τα μπουρέκια:

  • Χωρίζεις τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγεις σε λεπτά φύλλα.

  • Βάζεις 1 κουταλάκι από τη γέμιση στο κάθε φύλλο και το κλείνεις σαν μισοφέγγαρο (πιτάκι).

  • Πιέζεις καλά τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν.

4. Τα τηγανίζεις:

  • Ζεσταίνεις λάδι σε κατσαρόλα ή τηγάνι.

  • Τηγανίζεις τα μπουρέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  • Τα βάζεις σε απορροφητικό χαρτί.

5. Ετοιμάζεις το σιρόπι:

  • Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά.

  • Βγάζεις την κανέλα και τη φλούδα και προσθέτεις το μέλι.

6. Σιροπιάζεις:

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x