Υλικά
-
100 γρ. παξιμάδια (κριθινά)
-
50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
-
100 γρ. ψημένα αμύγδαλα
-
150 γρ. μαλακές ξανθές σταφίδες
-
1 κουτ. γλυκού κανέλα
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
4–5 κουταλιές ανθόνερο (ή όσο χρειαστεί)
-
Λίγο επιπλέον σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Ψήνουμε το σουσάμι
Σε στεγνό τηγάνι, ψήνουμε το σουσάμι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι ελαφρώς ροδίσει και βγάλει άρωμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. -
Θρυμματίζουμε τα ξηροκάρπια
Σε μπλέντερ ή μούλτι, σπάμε τα παξιμάδια και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα. -
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σουσάμι, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ανθόνερο. Χτυπάμε, προσθέτουμε όσο ανθόνερο χρειάζεται για να δέσει μια εύπλαστη ζύμη. -
Πλάθουμε
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια ή μικρά λουκάνικα. Αν κολλά στο χέρι, βρέχουμε ελαφρά με ανθόνερο. -
Γαρνίρουμε με σουσάμι
Κάνουμε κύλιση στο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/kopania-santorinis/
