Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μοσχαράκι με κυδώνια

Υλικά (για περίπου 6 μερίδες)

  • 1,5 kg μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες

  • Λαχανικά: μελιτζάνες, καρότα, κολοκύθια, πιπεριές (κόκκινες & πράσινες), ντομάτες, κρεμμύδια

  • Ούζο: 200 ml ελαιόλαδο με λεμόνι (ή απλό ελαιόλαδο + στυμμένο λεμόνι)

  • Κρασί: 200 ml κόκκινο

  • Άλλα: 2 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας, αλάτι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κ.σ. ρίγανη, 2 φύλλα δάφνης, 1 κ.γ. ζάχαρη

  • Τυρί: 200 g κασκαβάλι Λήμνου σε κύβους 

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία

  • Τοποθέτησε το κρέας στη γάστρα. Πρόσθεσε τα λαχανικά και αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.

  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.

  • Διάλυσε την πάστα λιαστής ντομάτας στο κρασί και ρίξ’ το με το λάδι πάνω στο κρέας.

  • Πρόσθεσε τα δαφνόφυλλα, ανακίνησε τη γάστρα για να πάνε παντού τα αρώματα και σκεπασ’ τη .

2. Ψήσιμο

  • Ψήσε στους 200 °C για περίπου 1 ώρα και 10–15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

  • Τα τελευταία 5 λεπτά πρόσθεσε το τυρί πάνω από τα λαχανικά και το κρέας.

  • Αν δείχνει στεγνό το φαγητό ενώ ψήνεται, πρόσθεσε λίγη ζεστή νερό.

  • Μόλις γίνει (μέχρι να “δένει” η σάλτσα), βγάλ’ το από το φούρνο και άφησέ το να “ηρεμήσει” ~10 λεπτά πριν σερβίρεις .

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x