Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Πιλάφι Χανιώτικο

Υλικά (για περίπου 8 μερίδες):

  • 380 γρ. (καρολίνα) ρύζι

  • 1,5 λίτρα ζωμό κρέατος (κατσίκι, αρνί ή κοτόπουλο)

  • Αλάτι (όσο χρειάζεται)

  • Χυμός από ¾ λεμονιού

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime

  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο

  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)

 Εκτέλεση:

  1. Βράζεις τον ζωμό μαζί με το ρύζι και το αλάτι σε κατσαρόλα.

  2. Μαγειρεύεις για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το ρύζι να απορροφάει τον ζωμό.

  3. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και συνεχίζεις για ακόμη 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει πλήρως το ρύζι.

  4. Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτεις το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και lime και το θυμάρι. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  5. Σερβίρεις αμέσως το πιλάφι ζεστό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x